Website ownership: waarom je website in eigen handen nemen?

Er was een tijd dat professionele websites voorbehouden waren voor grote bedrijven die er de financiële middelen en toegewijd team voor hadden. Die tijd is gelukkig voorbij. Tegenwoordig is het voor iedereen weggelegd.

Elke ondernemer verdient zijn plekje online en je aanbod verdient het om gevonden te worden door de mensen die erbij geholpen kunnen zijn. Het zou zonde zijn om dat niet te doen.

Daarom is je website absoluut noodzakelijk voor je onderneming. En dan is de vraag: laat je je hierbij helpen of doe je het zelf?

To DIY or not to DIY?

Voor velen lijkt het beheren van een website een enorme opgave. Of ze zijn bang dat een DIY-website automatisch een DIY-uitstraling heeft. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. En misschien hoef je niet eens te kiezen tussen deze opties, maar kan je het beste van beide combineren.

Een ideale balans is om een beroep te doen op de expertise van een webdesigner voor de professionele uitstraling én zelf de touwtjes in handen te houden qua inhoud. Want jouw persoonlijke betrokkenheid is en blijft de ziel van je online aanwezigheid.

Een website is niet zomaar iets dat naast je business bestaat en waar je verder niet naar omkijkt. Het is je ultieme tool om je publiek aan te trekken, je marketing en sales te drijven. En als je een gepassioneerde ondernemer bent met een zielsmissie, weet je dat dit enkel werkt als het echt en authentiek is.

Je website is een levend wezen

Sommige websitebouwers verkopen je een “online visitekaartje”. Maar het opmaken van een website is absoluut niet te vergelijken met een visitekaartje – iets dat je eenmalig laat ontwerpen en wat dan af is.

Je website is iets dat leeft en het is van belang dat het met je mee beweegt. Jij moet energetisch verbonden zijn met je site om echt met je bezoekers te connecten. Daarom vind ik het zo belangrijk dat elke ondernemer makkelijk zelf de eigen website kan aanpassen en beheren.

Wanneer jij voelt dat je je aanbod wil bijwerken of finetunen, mogen er geen blokkades in de weg staan. Want dat is immers een continu proces dat bij het ondernemen hoort en je wil niet dat dit verhinderd wordt door technische bekommernissen.

Het is normaal dat je aanbod en onderneming evolueert en je website moet natuurlijk mee-evolueren. Want hoe meer je site doordrongen is van jouw zielsmissie en als je actuele zelf klinkt, hoe beter de energie kan stromen tussen jou en je online doelpubliek.

Dus neem zeker ownership en geef dat niet uit handen!

Kies een systeem dat bij je past

Uiteraard is niet iedereen technisch aangelegd. Daarom is het essentieel om een systeem te kiezen dat voor jou de weg vrijmaakt om je website op elk moment op jou af te stemmen.

WordPress is een platform dat heel wat mogelijkheden biedt en waarmee je je website gaandeweg kan uitbreiden zodat het met je onderneming mee kan groeien. In combinatie met Divi Visual Builder heb je een van de gebruiksvriendelijkste systemen die er momenteel bestaan! Daar waar Elementor nog wat abstract kan aanvoelen, werkt Divi super intuïtief. Je houdt zelf eenvoudig de controle en kan gewoon aan de voorkant van je website teksten aanpassen. Met de handige drag-and-drop-functie dupliceer en verschuif je makkelijk alle onderdelen van een pagina.

Dus als ik je een tip mag geven: laat je WordPress website opmaken door een Divi designer die je vibe en uitstraling begrijpt en vertaalt naar het ontwerp van je website. Zo kan jij eenvoudig zelf aan de slag om je website helemaal van jou te maken en aan te passen wanneer jij daar zin in hebt.

Meer weten of benieuwd hoe je praktisch te werk kan gaan? Neem contact met me op

Kim Delbarre look & feel

Geschreven door Kim

Holistisch webdesigner voor ondernemers die van hun passie hun beroep maken en een website wensen die net zo magisch en aantrekkelijk is als hun aanbod.