Ben jij ook een ondernemer die van je passie je beroep maakt?

Ondernemer zijn betekent de vrijheid hebben om je beroepsactiviteit zelf vorm te geven en je eigen levensstijl na te streven. Je natuur volgen. Het gaat om de onafhankelijkheid in het kiezen wanneer, waar en hoe je werkt. Het vinden van een optimale work-life balance. Dit is voor mij prioritair.

Een ondernemer is ook iemand die niet gebonden wil zijn aan traditionele bedrijfsstructuren of een vaste 9-to-5-job. In plaats daarvan gebruik je de eigen creativiteit, vaardigheden en kennis om een bedrijf te creëren rond de levensstijl die jij wil. Een onderneming die aansluit bij je persoonlijke waarden en je het meeste voldoening geeft. Voor klanten die je werk ten volle waarderen.

Gepassioneerde ondernemer, ben jij ook gedreven door het verlangen om je leven op je eigen manier in te vullen en een inkomstenstroom te creëren door te doen waar je van houdt?

Ondernemen is de ultieme persoonlijke ontwikkeling

Ja, het vraagt moed om uit de comfortzone van een stabiele job te treden. Maar de voordelen van je eigen weg volgen, zijn van onschatbare waarde: je eigen baas zijn, je tijd zelf beheren en beslissingen nemen die aansluiten bij je persoonlijke visie zonder goedkeuring van iemand anders.

Je leert jezelf heel goed kennen, je talenten ontplooien, je krachten ontdekken en je zelfvertrouwen vergroten.

Het identificeren en begrijpen van je eigen waarden, passie en doelen vergt introspectie en zelfontdekking. Het vereist dat je je overtuigingen en motivaties onderzoekt om helder te krijgen wat echt belangrijk voor jou is.

Waarden

Voor mezelf heb ik gemerkt dat deze waarden echt centraal staan in mijn leven: vrijheid, authenticiteit en creatieve expressie.

Het vinden en definiëren van je waarden vereist grondige zelfkennis. Waarden zijn niet slechts abstracte concepten – ze komen tot uiting in alles wat je doet, je beslissingen en gedrag. Als je waarden in overeenstemming zijn met je acties, ervaar je ook het meest voldoening. En hier pluk je de vruchten van, zowel voor jezelf als voor je onderneming.

Passies

Passie is wat je drijft om activiteiten te verkennen en aan te gaan die aligneren met je waarden. Fundamenteel voor passie is de sterke en intense emotionele drang die je drijft. Het is de diepe, vurige interesse en het plezier dat je eraan beleeft. En het is deze emotie die zorgt voor een hoge mate van toewijding aan je passie, ook als het eens wat moeilijker gaat.

Passie komt van binnenuit, gedreven door persoonlijke interesses en verlangens. Het is iets wat je doet omdat je er echt van houdt, niet noodzakelijk vanwege externe beloningen of verwachtingen.

Ik heb altijd een passie gehad voor het maken van mooie dingen. Dat kan vanalles zijn: schilderijen, juwelen, interieur, websites, grafisch werk, … Ik ben ook iemand die het moois in alles ziet en tevoorschijn brengt.

Doelen

Je purpose is een breder en diepgaander concept dat samenvat hoe je waarden en passies samenkomen. Het is je diepere bestaansreden – een gevoel van betekenis en richting in je leven dat verder gaat dan persoonlijk plezier of voldoening. Je bijdrage aan iets groters dan jezelf.

Zie je doel als een missieverklaring voor je leven. Het is niet altijd zo evident om je doel in een statement te kunnen formuleren. Dat is een proces dat gaandeweg helder wordt naarmate je hierover nadenkt. Je kan jezelf de vraag stellen op welke manier je passies en vaardigheden een bijdrage leveren aan een mooiere/betere wereld. Wat is je langetermijnvisie en wat wil je uiteindelijk bereiken?

Voor mezelf is dat bijdragen aan een wereld waarin iedereen zich ten volle kan ontplooien, de eigen passie naar buiten brengen en gezien worden in hun waarde. Dit doe ik door websites te ontwerpen die het moois dat mijn klanten te bieden hebben op zo’n manier naar buiten brengt dat de waarde van hun aanbod zichtbaar en voelbaar wordt.

Onderneem jij ook stappen om volgens je eigen waarden, passies en doelen te leven? Om een verschil te maken. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Wil je mijn persoonlijke verhaal lezen? Lees hier meer over mij

Kim Delbarre look & feel

Geschreven door Kim

Holistisch webdesigner voor ondernemers die van hun passie hun beroep maken en een website wensen die net zo magisch en aantrekkelijk is als hun aanbod.