5 Krachtige voordelen van holistisch webdesign

Voor de meeste ondernemers en starters is een website tegenwoordig de kern van de online aanwezigheid.

Je kan niet afhankelijk zijn van sociale media, waar de algoritmes snel veranderen en je zelf geen controle hebt… Daar ben je niet de eigenaar van je contacten en kan je niet zelf beslissen wie welke content ziet en hoe. Je site daarentegen is jouw stabiele plek bij uitstek waar je je aanbod presenteert, verkoopt en contact maakt en houdt met je publiek.

Holistisch webdesign is belangrijk voor ondernemers die echt een verschil willen maken, omdat hierbij elk aspect van de website, van gebruikerservaring tot merkidentiteit en van toegankelijkheid tot content, als onderling verbonden en even belangrijke onderdelen van het geheel worden beschouwd.

Om een website te maken die er echt uitspringt en aan al je professionele behoeften voldoet, is er meer nodig dan alleen een mooi design. En daar gaat het precies om bij een holistische benadering. Ontwerp meer dan alleen een website die visueel aantrekkelijk is.

Creëer een geheel waarbij alle aspecten op elkaar zijn afgestemd zodat het ook effectief voor je werkt, een positieve gebruikerservaring biedt en helemaal aansluit bij je persoonlijke visie en doelen.

Hieronder omschrijf ik kort de belangrijkste voordelen van holistisch webdesign voor je onderneming.

01. Spring eruit

Met holistisch webdesign kan je je echt onderscheiden van de massa. Door te focussen op je missie en de noden van je doelgroep kan je een bewuste contentstrategie opnemen in het ontwerpproces. Dat zorgt ervoor dat je website die niet alleen elegant en functioneel is, maar ook uniek en memorabel voor je publiek. Een website die “blijft hangen” bij je publiek.

02. Bereik je doelgroep

Holistisch webdesign verbetert de prestaties van je site. Je content is authentiek en kwalitatief waardoor het de aandacht van je bezoekers beter vasthoudt. Ook de structuur zorgt voor een vlotte gebruikerservaring, wat leidt tot een hogere betrokkenheid en interesse in je aanbod. Een goede structuur en kwalitatieve content verbetert tegelijk je ranking in zoekmachines, wat dus leidt tot meer organisch verkeer naar je website.

03. Maak verbinding

Met een diepe authentieke online aanwezigheid, helpt holistisch webdesign je een band op te bouwen met je doelgroep. Leer de behoeften van je gebruikers te begrijpen en maak een website die aansluit bij hun interesses en voorkeuren en die gepast een oplossing biedt voor hun problemen. Jouw aanbod op een effectieve manier presenteren en communiceren, versterkt de band met je publiek.

04. Wees toegankelijk en inclusief

Door websites te ontwerpen die toegankelijk zijn voor iedereen, kan je jouw publiek uitbreiden en een meer inclusieve online gemeenschap opbouwen. Iedereen heeft baat bij eenvoudig te gebruiken websites en duidelijke hapklare informatie, die gemakkelijk leidt naar de volgende stap.

05. Creëer vertrouwen

Holistisch webdesign zorgt voor consistentie in alle aspecten van je website en ook daarbuiten. Door alle elementen als onderling verbonden te beschouwen, zorg je ervoor dat alles naadloos samenwerkt om een samenhangende gebruikerservaring te creëren. Deze consistente aanwezigheid zorgt voor een vertrouwd gevoel bij je gebruikers.

Kortom, holistisch webdesign is een benadering waarbij alle aspecten van de website worden beschouwd als onderling verbonden en even belangrijke onderdelen van het ontwerpproces. Met een holistische aanpak wordt een website ontworpen die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook effectief, gebruiksvriendelijk en perfect afgestemd is op jou. Hier zijn veel voordelen aan verbonden.

Daarom loont het dus de moeite om alle aspecten van je website in rekening te brengen. Laat je niet verleiden door enkel een mooi ontwerp, maar ga voor een website die ook effectief voor je werkt.

Kim Delbarre look & feel

Geschreven door Kim

Holistisch webdesigner voor ondernemers die van hun passie hun beroep maken en een website wensen die net zo magisch en aantrekkelijk is als hun aanbod.